Luiken als sfeermaker.

Wanddoek. Ornament voor luik

De meeste mensen zijn wel eens in landen als Frankrijk geweest. Voor velen vakantieland nummer 1. Dan zijn ongetwijfeld de prachtige gebouwen je niet ontgaan. Mooie oude gebouwen met de mooiste luiken in allerlei kleuren en maten.

Ook op de brocantes in Frankrijk kom je met regelmaat de mooiste luiken tegen. Mooi met de de bovenzijde opengewerkt of juist niet. Gebladderd of nog in nette staat. Ook bij ons passen de luiken perfect in het interieur. Heb je in je woonkamer grote ramen en een diepe vensterbank? Dan zijn ze perfect om ze in de vensterbank te zetten.

Zelf houd ik ervan om luiken te combineren met wat groen zoals een krans. of een oude ijzeren barn star uit Amerika. Ook vind ik ze ideaal om te combineren met een oud tafeltje. Met de kerstdagen zijn ze perfect i.c.m. een kerstboompje of een geleefde Mariabeeld.

Je vind ze ook regelmatig bij ons in huis. Overal hebben ze al weleens gestaan, in de vensterbank, achter de bank, achter een tafeltje of stoel. Je kan er zoveel kanten mee op. Je zult ze ook ongetwijfeld een keer gespot hebben in magazines als Enjoy Brocante.

Onlangs hebben we een ander huis gekocht uit 1936 je raad het al.. een hoop werk te doen! Maar ook in dit huis zullen ze weer tevoorschijn komen. In de volgende blog laat ik je meer weten over ons `nieuwe` huis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van hetpronkhuisje.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.7/10 gebaseerd op 295 reviews.